logo ICO | Kiwiweg 80 - 8380 Zeebrugge - Tel: +32 50 54 24 11 - Fax: +32 50 54 60 98 - info@icoterminals.com

Over ICO

Kuiperij

ICO beschikt over een dienst kuiperij. De kuiperijactiviteit bestaat uit het vastzetten van goederen in een schip, coaster, lichter, vrachtwagen, maffy, container of flat. Het vastzetten is noodzakelijk zodat goederen transportveilig en zonder beschadiging op hun bestemming aankomen. Het is belangrijk dat de lading zo efficiënt mogelijk is gestuwd. Daarom wordt ze met diverse hulpmiddelen en materialen verbonden tot een unit. De dienst kuiperij heeft een uitgebreide kennis van de gebruikte materialen en ook het stockbeheer wordt grondig opgevolgd.

Wat zijn onze troeven?
Onze kuiperijdienst is een zelfstandig departement met een eigen managementstructuur inclusief ceelbazen en foremannen. Deze structuur biedt ICO de kans om alle opdrachten vakkundig uit te voeren en om naast RoRo activiteiten, ook het container en conventioneel gebeuren van dienst te zijn.

De kuiperij heeft zijn eigen uniform lashingsysteem uitgewerkt, aanvaard door alle rederijen. Ook de interne kwaliteit wordt continu bewaakt door medewerkers op regelmatige basis grondige interne cursussen te laten volgen.

Wat leveren wij aan externe bedrijven?
-opleidingen
-uittellen en plannen van containerschepen met meerdere terminals
-conventionele zeeschepen zeewaardig maken
-leveren van materiaal